Продажі в переписках

Кілька порад у переписці з Клієнтом:

1. Шаблонні фрази і повідомлення

При спілкуванні з клієнтом Ваше завдання полягає в тому, щоб не бути схожим на спамера і уникати при спілкуванні з клієнтом такі фрази,  як гнучкі ціни, величезний асортимент, індивідуальний підхід і т.д. Всі люблять бути унікальними, тому подумайте про те, як спілкування з клієнтом перевести в неформальну зону, щоб він розумів, що з ним спілкується не робот, а жива людина. Тоді реакція клієнта на ваші повідомлення буде більш грамотною і принесе хороші результати.

2. Швидкість реагування

На процес продажу і взаємодії з клієнтом впливає думка клієнта про ваш продукт і вашої компанії. Наприклад, вам задають питання, а ви довго на нього відповідаєте. У клієнта формується думка, що ви будете робити так в майбутньому. Клієнт вибере ту компанію, той продукт, де з ним працюватимуть більш оперативно.

При роботі через месенджери і чати пам’ятайте про те, що швидкість вашої реакції повинна бути швидкою. Інакше клієнт піде до конкурентів. А якщо клієнт зв’язується з вами в неробочий час, то налаштуйте автовідповідач, який покаже, чи повідомлення було доставлене і взято в роботу, і ви зв’яжіться з клієнтом через деякий час.

3. Підстроювання під клієнта

Під клієнта можна підлаштуватися і в соціальних мережах. Використовуйте схожий стиль спілкування. Наприклад, клієнт пише короткими конкретними фразами, і ви пишете теж коротко.

 Оскільки ніша пов’язана зі стратегічними продажами, де спілкування з клієнтом  онлайн  відбувається згідно з діловим етикетом.

4. Прожектор на клієнта

Багато менеджерів в  переписках з клієнтом використовують такі фрази як: у нас найкрутіша компанія, ми зробимо вам знижку, у нас кращі умови і т.д, хоча клієнти в першу чергу хочуть почути про себе.

Професійні менеджери змінюють фразу ми  на ви. Тоді клієнт краще відчуває вигоду і турботу, так як прожектор спрямований на його інтереси. Тому переписці з клієнтом намагайтеся використовувати фрази – ви отримаєте вигідне рішення, Ви зекономите час, Ви будете впевнені в результаті…

5. Ініціатива в переписці

Коли ви працюєте з клієнтом в чаті, бувають ситуації, що після ваших відповідей на питання, клієнт  пропадає. Тому, відповівши на питання клієнта, відразу задавайте йому своє запитання. Наприклад, клієнт запитує,  коли відправите інформацію про товар ( фото та відео), ви відповідаєте і відразу задаєте питання ” А що для Вас важливо пыд час вибору товару..? ( ви маєте мати прописані відповіді на типові питання Клієнтів і питання ,які вартот задати Клієнту для виявлення його прихованих потреб)

6. Робота з ціною

Перш ніж повідомити клієнту вартість, створіть цінність. А ще краще, виявити потреби і проведіть невелику презентацію свого продукту, а потім назвіть ціну. Після озвучуваня ціни підсумуйте вигоди ( які отримає Клієнт)

7. Конкретика

Саме відповідати на конкретні питання – це тенденція сучасних продажів. Конкретика також демонструє ваш професійний рівень. В першу чергу, поставте себе на місце клієнта і подумайте, якби так спілкувалися з вами, влаштувало б це вас чи ні.

8. Багато інформації

Якщо людина отримує великий обсяг інформації (наприклад –пройти опитування) , то вона розуміє, що потрібно витратити на це багато часу, і  відкладає це, а потім забуває. Тому найкраще при роботі в чатах і переписках з клієнтами дозувати інформацію або, якщо ви працюєте з опитувальником, то краще в телефонному режимі опитувати Клієнта, від питання до питання.

9. Вихід за рамки спілкування

Намагайтеся утримувати спілкування з клієнтом в рамках чату або переписки. Багато менеджерів починають використовувати додаткові посилання. Клієнт клацає по цих посиланнях і переходить на сторінку, де бачить додаткові вкладки, рекламу або знайомі сайти і т.д., тим самим клієнт може вийти з листа листування і забути про продовження діалогу з вами.

10. Цінність точок дотику

Не забувайте про те, що якщо ви ведете переписку  зі своїм клієнтом, то він вже витрачає на вас свій час, і навіть якщо Клієнт  не замовив у Вас – Ви закриваєте діалог на позитивній ноті

 “Дякую за звернення у нашу компанію. Ми будемо раді надати послуги у майбутньому . До зв’язку!”

Схожі записи